Leeuwarden

Terugblik bloemschiklessen 2021/2022

In oktober 2021  hebben we, na een jaar geen bloemschiklessen te hebben gehad, de eerste les weer in de Kurios kerk in Leeuwarden. Echter eind 2021 blijkt dat de Omikron-variant van het Covid-19 virus zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het kabinet besluit daarom dat we wederom in een lockdown gaan. Dit heeft tot gevolg dat de geplande bloemschiklessen worden geannuleerd. Opgelucht zijn we wanneer blijkt dat we in februari de lessen weer op een veilige manier kunnen volgen. Gelukkig heeft Alida Folkerts, de bloemschikco√∂rdinator, het kunnen regelen dat we op een andere datum aan de gemiste lessen kunnen deelnemen, super.

Op woensdagavond 23 maart hebben we de afsluiting van het bloemschikseizoen 2021-2022 gehad. De twee gevorderde groepen hebben een nieuwe opdracht gekregen van hun docenten, Aukje Pasveer en Berend Krottje.

De groep van Berend heeft de opdracht, een paasschikking maken waarin chocolade eitjes worden verwerkt en de groep van Aukje een krans maken van takken met als thema het voorjaar.

Na het onderricht nemen we afscheid van Aukje Pasveer. Zij heeft vele jaren les gegeven bij Groei en Bloei Leeuwarden maar er komen nu andere uitdagingen op haar pad. Aukje vertelt dat ze  de lessen altijd met veel enthousiasme en plezier heeft gegeven. Ze is onder de indruk van de prachtige bloemstukken die wij in de loop der jaren onder haar leiding hebben gemaakt. Wij zijn blij met haar altijd positieve feedback op onze creaties, de prachtige voorbeelden die ze maakte voor de les de onderwerpen die ze voor ons heeft bedacht.