Leeuwarden

Bloemschikdemo 21 september Kim van Hes

Op 21 september was onze jaarlijkse startavond van het nieuwe bloemschikseizoen in “de Fontein” te Leeuwarden die geheel voldeed aan de RIVM richtlijnen.
Er waren ongeveer 50 belangstellenden op de demonstratie afgekomen die ditmaal werd verzorgd door Kim van Hes uit Tijnje.
Iedere aanwezige ontving een Groei&Bloei tas waaraan de lootjes waren bevestigd.

Kim stelde voor de verloting vijf bloemstukken beschikbaar; de winnaars waren hier zeer over te spreken. Tevens waren er als prijs ook een aantal bloemschiktangen.
Zij maakte voor deze avond onder meer een bloemstuk in de vorm van een open frame waarin gedroogde sinaasappels die in de oven waren gedroogd, dennenappels en uiteraard mooie bloemen.
Daarna maakte ze een soort taart waarin langs de rand goudkleurige gebogen kaarsen waren verwerkt. In de taart zaten flesjes die met zantedeschia en grassen waren gevuld. Hierbij als tip: De grassen bespuiten met haarlak of lijmspray zodat ze langer goed blijven.
Tevens een hoog stuk met pluimen, lelies, pauwenveren die ook allen weer in flesjes waren geplaatst.
Ook had ze een mooie tak omwikkeld met rood band, typhabladeren en  “gouden” blaadjes waarin bloemen waren verwerkt.
Tenslotte maakte ze een ouderwetse lampenkap waar de stof van was afgehaald en vulde deze op met hoge bloemen en een lampensnoer. Als ze branden levert dat een mooi gezicht.


Al met al werd de avond door de meeste aanwezigen zeer op prijs gesteld.