Leeuwarden

Welkom bij Groei & Bloei
Leeuwarden

Bloemschikdemonstratie 21 september

Op 21 september verzorgt Kim van Hes voor ons een bloemschikdemonstratie. Ook worden er stukken gemaakt voor de verloting!

Terugblik 17 februari Kabbes

Het bijzondere land Kirgizie, een botanische reis met Brian Kabbes

Terugblik 21 januari Gerrie Veenstra

Terugblik lezing 'Bijzondere planten het hele jaar door'!

Informatie afdeling Leeuwarden

Welkom op de website van afdeling Leeuwarden

Wat een bijzonder en apart jaar is 2020 geweest tot nu toe. Voor veel mensen misschien ook een angstig jaar. Wat brengt het ons, hoe gaat het met onze gezondheid, ons werk, ons.....Geen ledenavonden, geen tuinexcursies, geen fairs en markten. Wij van afdeling Leeuwarden, hopen dat jij gezond bent gebleven en toch, ondanks alle spanningen, hebt genoten van alles wat de natuur ons biedt, tot nu toe. Want, de tuin staat er prachtig bij. De bollenmand heeft maandenlang gebloeid, na de vele bollen en voorjaarsbloeiers, komen langzamerhand de zomerbloeiers erbij, de eenjarigen doen flink hun best. Sommige rozen zijn al over hun hoogtepunt heen, maar anderen beginnen net. Misschien hebben we deze tijd wel aangegrepen om veranderingen in de tuin door te voeren, om er meer in bezig te zijn. Enfin, gelukkig was er in onze tuinen geen lockdown. De bijen, hommels en vlinders blijven ijverig hun werk doen. Aan ons om er van te genieten!

Omdat de maatregelen langzamerhand versoepelen, is het bestuur bezig voorzichtig weer wat activiteiten op te starten. De locatie van onze lezingen, De Fontein, kan voldoen aan de richtlijnen. Vooralsnog kan de bloemschikdemonstratie gewoon doorgaan in september. In oktober staat er een lezing gepland, evenals in november, en dan in combinatie met de ledenvergadering. Want die kon immers niet doorgaan in april. Voor de bloemschikdemonstratie kun je hier kijken voor meer informatie. Zodra meer bekend is over de lezingen in oktober en november, vinden jullie dat hier.

Er zijn nog steeds bestuursmensen nodig. Veel van de bestuursleden hebben hun termijn erop zitten of stoppen om andere reden. En zonder bestuursleden kunnen wij niet langer ledenavonden, bloemschikcursussen enzovoorts organiseren. Ook een gedeelte van de werkzaamheden overnemen is een mogelijkheid (bijvoorbeeld de ledenadministratie). Kijk hier wat er nodig is en meld je aan bij Antsje, onze secretaris. We hebben meer dan honderd leden. We hopen dat er iemand tussen zit, die het leuk vindt om in het bestuur te komen en te helpen.

Op 17 februari heeft Brian Kabbes ons meegenomen op reis naar het bijzondere Kirgizie. Lees hier het verslagje.

Alle info van tot nu toe geregelde activiteiten staan hier, op de pagina Activiteiten. We hopen veel mensen te kunnen begroeten op deze leuke avonden of tijdens activiteiten.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles wat wij als afdeling organiseren, meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Tuinlog

Antje's Tuin

nieuwkomers!

Over de Stermaagdenpalm …