Leeuwarden

Welkom bij Groei & Bloei
Leeuwarden

Herfstbollenmandpakket

Een workshop gaat niet lukken, maar een pakket bestellen en zelf aan de slag wel! Bestel een verrassingspakket en beplant je...

Bloemschikdemo Kim van Hes

Kim van Hes heeft voor tientallen bloemschikliefhebbers een mooie avond verzorgd.

Terugblik 21 januari Gerrie Veenstra

Terugblik lezing 'Bijzondere planten het hele jaar door'!

Informatie afdeling Leeuwarden

Welkom op de website van afdeling Leeuwarden

UPDATE

Beste leden en andere belangstellenden van Groei & Bloei, afdeling Leeuwarden:
N.a.v. de bestuursvergadering van vanavond 5 oktober, doen we de volgende mededeling:
Naar aanleiding van alles wat er op dit moment in Nederland en in de wereld aan de hand is m.b.t. Corona, zien wij ons genoodzaakt om
de bloemschikcursus en ledenavonden die op korte - en middellange termijn gepland staan, tot nader order uit te stellen.
Het spijt ons zeer maar we denken als bestuur hierin onze maatschappelijke verantwoording te moeten nemen. We houden iedereen
via de website, facebook en mail op de hoogte.

De herfst is begonnen. Mooie, zonnige dagen met mistige zonsopgangen maar ook sombere, druilerige dagen wisselen elkaar af. Langzaam verkleurt het blad aan de bomen. De prachtige pastelkleurige asters, de roodbruine of gele Heleniums en Rudbeckia's, de winterharde Fuchsia, Dahlia's en de Actea's en Japanse anemonen stelen op dit moment de show. Maar ook de eenjarigen als Cosmea vlammen nog volop. Totdat de eerste nachtvorst zich aandient. Dan is het, althans voor de eenjarigen, einde verhaal. En, het is weer tijd voor de bollen!

Een workshop bollenmand beplanten gaat dit jaar, vanwege corona niet lukken. Echter, in samenwerking met Johan Bergsma gaan we toch mooie pakketten aanbieden, waarmee je zelf zo'n mooie mand kunt samenstellen! Wat erin komt is weer een verrassing. En voor de geelhaters onder ons, geelbloeiers zijn er niet bij. Kijk hier voor bestellen en meer informatie. GRAAG BESTELLEN VOOR 12 OKTOBER!

De bloemschikdemo kon gelukkig doorgaan en was ook dit jaar weer een succes. Tientallen mensen hebben genoten van de bloemschikdemo van Kim van Hes. Lees hier het verslagje.

De bloemschikcursus wordt vooralsnog stop gezet vanwege corona maatregelen!

Er zijn nog steeds bestuursmensen nodig. Veel van de bestuursleden hebben hun termijn erop zitten of stoppen om andere reden. En zonder bestuursleden kunnen wij niet langer ledenavonden, bloemschikcursussen enzovoorts organiseren. Ook een gedeelte van de werkzaamheden overnemen is een mogelijkheid (bijvoorbeeld de ledenadministratie). Kijk hier wat er nodig is en meld je aan bij Antsje, onze secretaris. We hebben meer dan honderd leden. We hopen dat er iemand tussen zit, die het leuk vindt om in het bestuur te komen en te helpen.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles wat wij als afdeling organiseren, meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Tuinlog

Anneke Duyvesteijn

Van die vijg blijf je af…... no. 976 2020

Angela's tuin