Leeuwarden

Welkom bij Groei & Bloei
Leeuwarden

Bloemschikdemonstratie 21 september

Op 21 september verzorgt Kim van Hes voor ons een bloemschikdemonstratie. Ook worden er stukken gemaakt voor de verloting!

Terugblik 17 februari Kabbes

Het bijzondere land Kirgizie, een botanische reis met Brian Kabbes

Terugblik 21 januari Gerrie Veenstra

Terugblik lezing 'Bijzondere planten het hele jaar door'!

Informatie afdeling Leeuwarden

Welkom op de website van afdeling Leeuwarden

Het is bijna weer voorbij, die vooral bijzondere zomer. Voor de tuin ook best een mooie zomer, met warm weer en toch ook genoeg regen op z'n tijd. Vakanties werden vooral in eigen land gevierd of we bleven gewoon lekker thuis. Als je een tuin hebt, hoeft dat geen straf te zijn. Het voordeel van 'geen activiteiten', zoals tuinexcursies, was voor mij persoonlijk dat ik eindelijk de ooit gekochte planten of gekregen stekken ook daadwerkelijk in de tuin heb gezet. Wij zijn benieuwd hoe het bij jullie is gegaan.

We gaan het als afdeling weer langzamerhand proberen. Te beginnen met de bloemschikdemonstratie. Met in acht neming van de richtlijnen, denken we dat we voor jullie een leuke bloemschikavond kunnen organiseren. Hier vind je meer informatie over deze avond. Lees het zorgvuldig door. De volgende ledenavonden in oktober en november laten we afhangen van hoe de bloemschikavond verloopt en hoe de situatie in ons land op dat moment is, qua corona. We houden jullie op de hoogte via de nieuwsbrief en de website. Als de ledenavonden doorgaan, zijn deze gepland op de volgende data: 20 oktober (W. v.d. Ploeg - de magie van het tuinieren en op 23 november: jaarvergadering en Piet Boersma met zijn 3D-tuinfoto's.

De bloemschikcursus gaat ook door. Wil je meedoen? Kijk hier voor meer informatie en geef je op!

Er zijn nog steeds bestuursmensen nodig. Veel van de bestuursleden hebben hun termijn erop zitten of stoppen om andere reden. En zonder bestuursleden kunnen wij niet langer ledenavonden, bloemschikcursussen enzovoorts organiseren. Ook een gedeelte van de werkzaamheden overnemen is een mogelijkheid (bijvoorbeeld de ledenadministratie). Kijk hier wat er nodig is en meld je aan bij Antsje, onze secretaris. We hebben meer dan honderd leden. We hopen dat er iemand tussen zit, die het leuk vindt om in het bestuur te komen en te helpen.

Alle info van tot nu toe geregelde activiteiten staan hier, op de pagina Activiteiten. We hopen veel mensen te kunnen begroeten op deze leuke avonden of tijdens activiteiten.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles wat wij als afdeling organiseren, meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Tuinlog

Anneke Duyvesteijn

Zomerse zonnebloemen - Blik op de tuin 972/ week...

EINDELOOSHAOF