Leeuwarden

Excursie 30 augustus naar Emmen en Emmer-Compascuum

Bezoek Imke's tuin en De Hoofdmeesterstuin

Vrijdag 30 augustus excursie Drenthe: Emmen en Emmer-Compascuum.

We verzamelen om half 9 bij Mac Donalds in Goutum, we vertrekken om ongeveer kwart voor 9.

We bezoeken eerst Imke’s tuin, aankomst 10.00 uur. Adres: Oude Zuidbargerstraat 7 7812 AV in Emmen. Hier krijgen we koffie/thee en wat lekkers en een rondleiding (entree 4 euro). Parkeren in de berm aan de overkant!

Beschrijving tuin:

In de voortuin is een brede trap en er staan pergola’s begroeid met blauwe regen. In de zijtuin overheersen de kleuren oranje en wit. Achter het huis bevindt zich een groot terras met uitkijk over een ronde vijver, met borders in blauw, wit en zacht geel. In het oudste gedeelte vinden we een lange schaduwborder, met oude walnoot, appelbomen en een oude eik. Een boeiende tuin, waar veel moois te zien is! Oppervlakte is 3000 vierkante meter.

Vervolgens vertrekken we om ongeveer kwart over 12 richting De Hoofdmeesterstuin, Kanaal A Noordzijde 16, 7881 KG in Emmer-Compascuum. Hier arriveren we ongeveer half 1. Hier eten we ons meegenomen lunch, voorzien van koffie/thee. Daarna bekijken we de tuin en we sluiten af met koffie/thee en wat lekkers. Entree 5 euro p.p. bij minimaal 10 personen. Zijn we met minder, dan is het totaalbedrag 50 euro. Dit weten we kort van te voren.

Beschrijving tuin:

Vanuit de hoger gelegen gerestaureerde voormalige woning van de hoofdmeester uit 1928 kijkt men over de voortuin heen naar het Drentse land. Achter en opzij een zeer afwisselende tuin met steeds weer verrassende gedeeltes, waaronder een grote verdiepte vijver, een kruiden- en groentetuin, bordereilanden in het gras, een fruitboomgaard en veel verborgen hoekjes. Weelderige en kleurrijke borders met veel eenjarigen (zelf gezaaid) en vaste planten. Oppervlakte 2800 vierkante meter. Kijk op www.dehoofdmeesterstuin.nl.

Als we hier uitgekeken zijn en als er nog tijd is, kunnen we eventueel kwekerij Het Amsterdamsche veld, Peelstraat 70 in Erica bezoeken. Zij zijn open tot 17.00 uur.

Opgave voor 23 augustus bij Tjitske ten Broek, mail: ttenbroek(at)gmail.com. o.v.v. meerijden of zelf rijden.

Entree: 9 euro (afhankelijk hoeveel er mee gaan)(incl. koffie/thee/lekkers/rondleiding), vooraf betalen bij Tjitske.

Lunch zelf meenemen.

Inclusief bezoek Erica totaal 232 kilometer, zonder Erica 205 kilometer.