Activiteiten & Actueel

afdeling Heerenveen organiseert opnieuw een 2-daagse tuinenreis in september. Deze reis staat ook open voor leden van andere afdelingen (en ze mogen een niet-lid meenemen). Hieronder staat het programma en bij wie je je op kunt geven!

Donderdag

We bezoeken eerst de Vechtestal Garten in Laar (Duitsland). Dit is een echte bloementuin met veel borders, een schaduwtuin met Hosta’s en Heuchera’s en een recent aangelegd bed met geurende rozen. De tuin ligt aan de Vecht en is 6500m2 groot.

Daarna bekijken we de Vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen. Op 2,25 ha zijn 30 tuinen ontworpen met 50 vijvers rond 3 grote natuurvijvers. We zullen in deze tuin ook de lunch gebruiken.

’s Middags rijden we naar de tuin van Gisela en Gerrit-Jan Boll in Hoogstede (Duitsland). Deze 5000m2 grote liefhebberstuin ligt aan de rand van ‘t bos en heeft borders, hostabedden en siergrassen.

Aan het eind van de middag bezoeken we het Arboretum Poort Bulten in de Lutte. Dit bomenpark is ruim 100 jaar geleden aangelegd door Springer en bevat meer dan 2500 bomen en struiken uit alle werelddelen, verdeeld ver 1000 soorten. Later is er nog een poelen-landschap aangelegd met o.a. margrietenvelden en orchideeën.

We overnachten in het geriefelijke en verzorgde hotel Het Ros van Twente in de Lutte, dat omringd wordt door een mooie tuin en fijne terrassen.

Vrijdag

Op vrijdagmorgen rijden we eerst naar de tuin van Ton en Ria Bruns in Denekamp. De eigenaresse van deze 4500 m2 grote tuin is tuinontwerpster. Zij heeft tuinkamers bedacht, een vijver, terrassen met potten met eenjarigen en verrassende doorkijkjes naar het Twentse landschap.

Daarna volgt Het Plantzoentje in Albergen. Deze tuin ligt bij een boerderij, die nog in bedrijf is. We zien pergola’s met ramblers, een dubbele border, een mannentuin en een bloemenwei/grassentuin.

Na de lunch besteden we de hele middag op het landgoed Twickel, met prachtige kasteeltuinen, een orangerie, landschapspark met grote vijver en een rotstuin. Naast de historische moestuin ligt kwekerij De Border met mooie voorbeeldborders, een grote collectie rozen en een enorm sortiment vaste planten.

De kosten van deze reis bedragen: € 245,- p.p. bij overnachting in een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 20,-. De reis is inclusief vervoer met een luxe touringcar, entreegelden in de tuinen, lunches, hotel met diner, overnachting en ontbijt, slotdiner. Alleen de drankjes in het hotel en bij de diners zijn voor eigen rekening.

Deelname staat open voor leden van alle afdelingen van Groei & Bloei. Een reisgenote of reisgenoot hoeft geen lid te zijn.

De reis zal weer onder leiding staan van Jannie Koster en Thecla van der Ham.

Opgave is mogelijk via e-mail bij thecla.vd.ham(at)hetnet.nl tot uiterlijk 25 juni 2019.

Code rood: slakken
Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)