Activiteiten & Actueel

Open Tuinen 2019

Initiates file downloadDownload hier de brochure Iepen tunen 2019!

Start “Fryslân iepenet syn túnen” op 25 en 26 mei a.s.

Van 25 mei t/m 1 september zijn er in Friesland meer dan 30 prachtige tuinen vrij toegankelijk voor het publiek.

Van de afdeling Leeuwarden openen Alie Valkema en Frouke Feenstra op zondag 26 mei hun tuin voor het publiek. Het is de eerste keer dat ze hun tuin openen en ze zouden het leuk vinden om veel bezoekers te verwelkomen.

De tuin van Alie aan de Kastanjestraat 34 is een liefhebberstuin van ong. 400 m2. Bestaande uit een voortuin met heesters, onderbegroeiing en bollen, overschaduwd door 2 volwassen kastanjebomen. De achtertuin bestaat uit een afwisseling van een vaste plantenborder, een grasveld, een heesterborder en achterin een fruittuintje en groenten in verhoogde bakken. Er staan veel minder gewone vaste planten en heesters in de tuin

De tuin van Frouke aan de Essenstraat 27 is een groene stadstuin waarin tot op zekere hoogte de planten hun gang mogen gaan.  Het gazon is daardoor bijvoorbeeld geen Engels gazonnetje maar een kruidrijk geheel. Planten zaaien zich uit en zoeken zo zelf een plek waar ze zich prettig voelen. Binnen grenzen mag dit in deze tuin.  Achterin de tuin wordt tussen de tegels getuinierd. Tevens is dit het domein van de tuinkabouters.
De tuinen liggen vlak bij elkaar in de wijk Heechterp.

Klik op download PDF voor alle open tuinen in Friesland en kom kijken! (bovenin deze pagina).

Blijf ons volgen op FB voor de volgende open tuin weekenden..

meer

 

 

 

24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore