Activiteiten & Actueel

15 januari: Marcel Batist: anders fotograferen in uw tuin!

 Om zo breed mogelijk in te haken op alles wat met tuinieren te maken heeft, ontstond vanzelf een keer de vraag, iets te doen met fotografie in de tuin. Deze avond is het dan zover. Marcel Batist komt een avondvullend programma verzorgen over “anders fotograferen in de eigen tuin”. Marcel maakt al 40 jaar deel uit van de Westlandse Amateur Fotografen Vereniging en is lid van Groei & Bloei, afdeling Westland. Zijn grote passie voor de natuur probeert hij vast te leggen met de camera. Door de jaren heen, maakte hij duizenden opnamen van tuinen, bloemen en planten. Uit dit veelzijdige werk stelde hij speciaal voor Groei en Bloei een bijzondere presentatie samen. 

Het doel van deze avond is tweeledig. Enerzijds gaat het over: “genieten van de wonderlijke natuur om ons heen”. Dus ook als u nooit fotografeert, is een bezoek nog de moeite waard. Verder geldt natuurlijk vooral het educatieve karakter van deze lezing.

Iedereen die van plan is om eens een gevarieerd fotoboek van hun eigen tuin samen te stellen, of een mooi reisverslag te maken van een bijzondere tuinreis, krijgt deze avond voldoende inzicht om hier invulling aan te geven.

Marcel laat - op een voor iedereen begrijpelijke wijze - een aantal belangrijke facetten uit de fotografie aan bod komen. Tijdens de digitale projectie vertelt hij u de “geheimen” van een geslaagde foto. Hij laat de verschillen zien en legt uit waarom het zo is.

Verder trekken er nog een flink aantal tips over het scherm. Een scala van voorbeelden worden aangereikt om een pakkende en afwisselende reportage te maken. Opnieuw ondersteunen fraaie foto's een aantal wetenswaardigheden die u niet snel zult vergeten. Mocht dit tóch gebeuren, dan biedt de hand-out uitkomst. Aan het einde van de avond ligt n.l. voor iedereen een beschrijving klaar van de behandelde aspecten en de tips.

De combinatie van zijn fotografische kennis en zijn passie voor tuinieren staan garant voor een verrassende avond. U zult voortaan uw tuin met “andere” ogen observeren, er intenser van genieten en vooral ook mooiere foto’s in maken.

meer

 

 

 

06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
06
Dec
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878