Ledenavonden 2018

Voor 2018 staan de volgende data en lezingen gepland:

De eerstvolgende lezing is op dinsdag 20 februari:Jan Dijkstra, lezing over schaduwplanten. Nog steeds is voor veel tuinliefhebbers een tuin in de schaduw een probleem of lastig, maar niets is minder waar. Je zou wensen dat je een tuin in de schaduw had, vanwege de vele prachtige schaduwplanten, die niet zo zeer opvallen door hun uitbundige bloei maar aantrekkelijk zijn door de bijzondere bladvormen en hun subtiele bloeiwijze. Aan de hand van foto's zal Jan voor elke maand een aantal schaduwplanten laten zien, die een verrijking zijn voor uw tuin! Alvast een kijkje nemen in het assortiment van kwekerij Aan de Dijk? Klik op www.kwekerijaandedijk.nl. Misschien wil Jan wat voor je meenemen naar de ledenavond. Hij probeert wat planten mee te nemen voor de verkoop, maar het is nog erg vroeg in het seizoen..

dinsdag 3 april: jaarvergadering + lezing Wim Hoogendam, tuinbaas van Dekema State, Dekema State door de seizoenen heen.

zaterdag 28 april: voorjaarsfair Dekema State

Nationale tuinweek: 23 juni met als thema 'moestuinieren'.

april-september: Iepen Tunen Fryslan

maandag 10 september: bloemschikdemonstratie startavond

Oktober: workshop bollenmand beplanten met Johan Bergsma en voorjaarsbollenverkoop

12 november: John en Joyce Ramsbotham met een presentatie over hun tuinen in Hoevelaken. De tuin heet 'op de Haar' en omvat bijna twee hectare aaneengesloten tuinen. De tuin is gelegen in het Hoevelakense Bos in het hart van Nederland, dichtbij Amersfoort. Het leeuwendeel van de aanplant en de tuinaanleg is het werk van de huidige eigenaren, het echtpaar Ramsbotham. Zij zijn hier begonnen in 1991 en nog steeds volop bezig. Vast een voorproefje van hun presentatie? Zij waren te zien in een aflevering van BinnensteBuiten en je kunt alvast een wandeling maken door hun tuin via de website www.opentuinopdehaar.nl. Van harte welkom!

10 december: kerstworkshop

STORMSCHADE