Groentips & Groeninfo

Excursie naar Jubbega en Lippenhuizen

Tegen tienen kwamen we aan bij het Bokkehûske en de mooie tuin van Jan en Jannie van der Mossel. We werden hartelijk welkom geheten door Jannie. Eerst gingen we in de sfeervolle schuur koffie drinken met wat lekkers en intussen vertelde Jannie over het ontstaan van de tuin en de naam van het huis. De vorige eigenaar had nl. een bok en de boeren in de omtrek kwamen met hun geiten hier naar toe en zo ontstond de naam! Voor de tuin werd er eerst een goed ontwerp gemaakt en daarna werd de tuin in fases gerealiseerd. Jannie leidde ons rond in de tuin, te beginnen met de moestuin en zo verder de tuin in. We kwamen ogen tekort. Wat een prachtige tuin, allemaal sfeervolle hoekjes door Jannie bedacht. De hele tuin ademde de sfeer van prachtige combinaties, mooi op kleur. Ook werd er met bewondering gekeken naar de prachtige vijver ,ook weer met sfeervolle zitjes. Er waren ook plantjes te koop en plantensteunen gemaakt door Jan, deze gaan later mooi roesten voor een heel natuurlijk effect.

Nadat we hier onze lunch hadden genuttigd gingen we op weg naar de tuin van Froukje Kuipers in Lippenhuizen. Ook daar was het welkom zeer hartelijk en kregen we weer een rondleiding. Ook deze tuin was zeker de moeite waard en Froukje is een enthousiaste verteller. Deze tuin grenst aan een natuurgebied zodat er mooie doorkijkjes ontstaan. Ook hier weer prachtige combinaties en hele mooie bomen zoals een kleine Styrax en Sorbus. Niet iedereen heeft zo’n lap grond en deze bomen passen ook prima in een kleine tuin! De natuurlijke vijver was ronduit prachtig! We hebben nog koffie en thee gedronken met wat lekkers en wilden natuurlijk nog even bij de verkoophoek kijken. Nooit planten genoeg!

Daarna gingen we naar de kwekerij Visser Plant en een aantal van ons heeft daar nog leuke planten op de kop getikt. We hebben een prachtige dag gehad. Twee hele mooie tuinen gezien en weer allerlei ideeën opgedaan! Het weer was goed, de zon brak ’s middags nog door. We kijken met heel veel plezier op deze dag terug! Klik hier voor meer foto's van deze dag!

meer
18
Jul
mijn huis en tuin dieren
15
Jul
Knollentuin zonder ziel