Activiteiten & Actueel
 

20 april 2019: de tiende editie van de mooiste voorjaarsfair van het noorden: op Dekema State! Wat hebben we prachtig weer gehad, meer standhouders dan ooit en heel veel bezoekers.

Naast het promoten van Groei & Bloei, wordt ook de jaarlijkse stekjesruil steeds bekender. Er werden veel stekjes ingeleverd en omgeruild voor andere. Het zijn vaak gangbare plantjes, maar het is ieder jaar weer leuk om te zien hoe er voor iedereen toch weer gewenste stekjes bij zijn. Op het eind van de dag worden de stekjes voor een heel klein bedragje “van de hand gedaan”, zodat ze allemaal een goed plekje krijgen.

We hebben vele leuke gesprekjes gehad en zelfs 2 nieuwe Groei & Bloei leden mogen inschrijven. Dat geeft altijd wat extra’s aan zo’n dag.

Aan de quiz om de hoeveelheid paaseitjes te raden in de pot, werd enthousiast meegedaan. Gegokt, serieus proberen te tellen enz.

Het juiste aantal werd niet geraden, maar met 130, 133, en 135 hebben we 3 winnaars.De 3 cadeaubonnen die Douma Zaden in Burgum ter beschikking stelt zullen zo snel mogelijk opgestuurd worden.

 Een van onze bloemschikkers had een paar mooie bloemstukken voor de stand gemaakt welke zeer in de smaak vielen bij het publiek. Wellicht zijn er mensen enthousiast geraakt en willen ze ook eens een seizoen gaan bloemschikken. Dit kan, kijk op onze website www.leeuwarden.groei.nl

We kijken terug op een drukke, gezellige dag en zullen er volgend jaar weer bij zijn.

Naast oudgediende standhouders die er vanaf het eerste uur bij zijn, hadden we ook diverse nieuwe standhouders. Waaronder een paar kwekers, Jan Dijkstra uit Oudeschip en vasteplantenkweker Muntinga uit Uithuizermeeden. Verder was er een zeer divers assortiment, van aardbeien tot brocante, van haarzeep tot handcrème. Ook was er voor het eerst een tuinontwerper aan het werk te zien, kortom veel te beleven op deze editie!

We kijken terug op een drukke, gezellige dag en zullen er volgend jaar weer bij zijn.

Volgende keer zelf met een stand op Dekema State staan? Of in de kraam van Groei en Bloei een paar uurtjes mensen enthousiast maken voor tuinieren en planten? Het kan allemaal, neem dan contact op met Opens window for sending emailTjitske ten Broek. De volgende voorjaarsfair 2020 zal ook weer ergens in april zijn, maar de definitieve datum is pas bekend in oktober 2019.

 

 

 

meer
11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver