Activiteiten & Actueel

Voorjaarsfair Dekema State, begonnen als 50-jarig jubileum voor Groei en Bloei afd. Leeuwarden. Daarna voortgezet als Groei en Bloei in alle Staten!, samen met Martena State en Donia State. Inmiddels al een paar jaar de voorjaarsfair Dekema State, de leukste voorjaarsfair van het noorden!

In 2019 op zaterdag 20 april, van 10 tot 17 uur. Veel diversiteit aan standhouders, kwekers, tuingerelateerde producten, brocante, sieraden, kleding, losse thee, ijs, poffertjes, gereedschap en nog veel meer!

Twee keer per dag is er een lezing van Willem Van Riemsdijk, bekend van de Dokterswoning in Stiens, waar de stinzenplanten volop in bloei staan, in het voorjaar. In Friesland komen op diverse plekken goed ontwikkelde historische stinzenplantenvegetaties voor, zo ook op Dekema State. De oprijlaan bijvoorbeeld, heeft een prachtige vegetatie van Bostulp, knikkende vogelmelk en gele anemoon. Dit soort vegetaties moet beschouwd worden als cultureel erfgoed. Voor diverse stinzenplanten die voorkomen op Dekema State, zal de geschiedenis van deze planten worden belicht middels informatie zoals die gehaald kan worden uit mooie oude kruidenboeken. Verder zal het verhaal worden geïllustreerd met recent beeldmateriaal van deze planten zoals die voorkomen op historische terreinen in Friesland.

Omdat de rondleiding 'eetbare planten' vorig jaar een succes was, is ook dit jaar weer een mogelijkheid om mee  op ontdekkingsreis te gaan, rondom de state.

Wil je ook een stand bemannen op deze leuke fair? Neem dan contact op metOpens window for sending email Tjitske ten Broek voor meer informatie en eventueel inschrijven.

meer
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL