Groentips & Groeninfo

24 augustus 2013: TUINCLUB BEZOEKT INTERESSANTE TUINEN NOORD-HOLLAND

Op 24 augustus gingen we met 18 tuinclubleden op stap om drie tuinen te bezichtigen in Noord-Holland.

Onze eerste tuin was de Engelhoeve,een bezoekerstuin en hobby-kwekerij met aparte planten. Wij werden hartelijk ontvangen met koffie en zelfgebakken appeltaart. Een leuke uitleg,en daarna mochten we genieten van hun mooie tuin waar je bijna jaloers op werd, zo mooi.

Je kon er ook mooie planten kopen,dus de meeste mensen gingen dan ook niet met lege handen naar de auto terug om zo naar tuin nummer twee te rijden.

De tweede tuin was de Zintuigentuin. Er stond al een bord in de tuin van:welkom Groei en bloei Leeuwarden.De eigenaar van deze tuin waren Cees Verkerke en zijn vrouw. Prachtige uitleg over bomen, vogels en nestjes van uilen en koolmeesjes. Een stuk heemtuin waar hij met de grasmaaier op de kop in de sloot belandde,om er nu maar schapen te laten grazen (goed bedacht). Mooie borders en prachtige bloemen. Een hele mooie tuin,maar weer heel anders dan tuin nummer ėėn. Maar dat is nu juist het leuke ervan. Na afloop koffie/thee en een stukje koek. Boeken op de grote tafel die hij zelf heeft geschreven,gingen dan ook als warme broodjes over de toonbank. Een zeer inspirerend boek,echt uit de grond van zijn hart zoals het ook echt in de natuur gaat.

Ikzelf heb het met veel plezier gelezen,en ben ook blij om het te hebben. Na handen te hebben geschud waren we weer bij de auto's gekomen om zo onze weg te vervolgen naar tuin drie.

En ja dat was de tuin va Ger en Mientje Leegwater. De kunsttuin, Nederlands Kremlin. Een follytuin,geïnspireerd door Italiaanse en Russische Barok. Ger verzamelt allerlei materialen waarvan hij prachtige bouwwerken en beelden maakt. Ook de oude kerkbanken doen dienst in een overkoepelende ruimte.

Alles kan hij gebruiken om het weer te her gebruiken. Mientje heeft de tuin onderhanden genomen,want die zag er niet uit zoals ze zei:het was hier een puinhoop. Ze heeft er een leuk tuintje van gemaakt. We hebben haar dan ook geprezen voor haar manier van tuinieren.Deze tuin kun je niet vergelijken met de twee tuinen die we hadden gezien. Maar ik bewonder deze mensen voor het werk en de creativiteit die in hun zit om dit alles te maken.

Met elkaar hebben we een hele mooie en zonnige dag gehad,allen waren vol lof. Het was een leuk gezelschap en met veel voldoening zijn we weer huiswaarts gegaan. Voor meer foto's, klik hier.

mijn huis en tuin dieren
Knollentuin zonder ziel