Groentips & Groeninfo

Bezoek aan tuin Jeltje Dijkstra

Op 9 en 11 juli 2013 kon de tuinclub een bezoek brengen bij Jeltje Dijkstra in Noardburgum. Onder de trouwe bezoekers van lezingen welbekend als de ‘mevrouw met de stekjes’.

Het leek ons heel leuk om de tuin met honderden soorten Hemerocallis en zo’n 150 soorten Phloxen eens in het echt te zien. Jammer genoeg bloeiden er op het moment van tuinbezoek nog niet zoveel Hemerocallis en nog minder Phloxen, hetgeen te danken was aan het zeer koude voorjaar.

Het was wel heel gezellig om met een heel clubje een rondleiding te krijgen van Jeltje, die zoals altijd zeer enthousiast de planten benoemde, en ons van alles vertelde over de tuin. De borders op kleur waren schitterend, ook al bloeide nog niet alles. Onder het genot van een kopje koffie of thee, konden we in de mini-kwekerij nog diverse planten uitzoeken. Menigeen ging met een tas planten naar huis.

Met een klein clubje ben ik later nog een keer langs geweest, toen er wel diverse daglelies en Phloxen in bloei stonden. De geur van de Phloxen was overweldigend en we hebben verscheidene daglelies op ons ‘hebben’ lijstje gezet…..We kregen ook nog verschillende stekjes, waaronder een zaailing van de ‘penisplant’ en de daglelie genaamd ‘Vulva’, dus wat dat moet worden…..! Ook deze avond was  weer heel gezellig en we togen laat op de avond met de ramen van de auto open (anders pasten de planten er niet in) weer huiswaarts. Jeltje, bedankt! En we hopen je natuurlijk weer te ontmoeten op de avonden die nog komen en bij de stekjesruil. Zie voor meer foto’s bij ons op de website!

Op onderstaande foto zie je onder andere de talloze Phloxen in volle bloei, de geur moet je erbij denken! Voor meer prachtige foto's in de tuin van Jeltje, klik hier.

mijn huis en tuin dieren
Knollentuin zonder ziel