foto's

Welkom op de website van afdeling Leeuwarden

In Friesland zijn er weer diverse tuinen open in verschillende weekenden. Initiates file downloadKijk hier voor een tuin bij jou in de buurt of wat verder weg!

Wie gaat er mee op tuinexcursie naar Raalte en Mariënheem?Opens internal link in current window Geef je snel op dan kun je nog mee op 1 juni!

Op 17 mei bezochten we de tuin van familie Baan in Noardburgum.Opens internal link in current window Kijk hier voor foto's en een verslag!

Op zaterdag 4 mei hebben we de eerste excursie van dit jaar gehad. We hebben de tuin OverMaar bezocht in Westerwijtwerd, kwekerij Aan de dijk in Oudeschip en we zijn nog even naar museum/weem Helmantel geweest in Westeremden.Opens internal link in current window Kijk hier voor een verslagje en foto's.

Om de lezingen, workshops, excursies enz. te kunnen organiseren, hebben we mensen nodig in het bestuur....mensen die een hart hebben voor Groei en Bloei, die met passie tuinieren of bloemschikken, die het leuk vinden 'groene' dingen te organiseren. Meedenken in een leuke, gezellige groep bestuursleden. We hebben gelukkig een nieuw bestuurslid gevonden, maar geen vervanger voor de secretaris, terwijl haar termijn er eigenlijk op zit.... Wie o wie heeft interesse in een bestuursfunctie? Meld je aan bij een van de Opens internal link in current windowbestuursleden als je interesse hebt!

Op 12 maart hield Theo Mulder een lezing met als titel: Boerderijen als apothekers van de toekomst. Een steengoede lezing, die helaas weinig mensen trok. En dat terwijl de bodem waar we ons voedsel verbouwen net zo belangrijk is als atmosfeer, broeikaseffect en alle andere klimaatveranderingen. Opens internal link in current windowLees hier het interessante verhaal van Theo.

Terugblikken en verslagjes van lezingen vind je terug onder het kopje 'Groen en groeninfo. Opens internal link in current windowHier vind je ook de leuke verslagjes enOpens internal link in current window foto's van de excursies die we afgelopen zomer en herfst hebben gehad.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles wat wij als afdeling organiseren, meld je dan aan voor onze Opens internal link in current windowdigitale nieuwsbrief.

Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van het landelijke Groei en bloei. Zo blijf je op de hoogte van leuke tuintips en allerlei andere zaken. Klik hier voor aanmelding, klik vervolgens op home en inschrijven nieuwsbrief.

Deze maand in Groei & Bloei

Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’