Leeuwarden

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2021

2021 begint zoals 2020 eindigde. We kunnen in het eerste halfjaar vanwege Corona niet vergaderen of activiteiten organiseren.
Onze eerste vergadering “live” was op 6 juli 2021. Er stonden een drietal activiteiten op het programma voor het tweede halfjaar 2021.
De eerste avond was zoals ieder jaar na de zomer de opening: de bloemschikdemonstratie. Met in acht neming van de RIVM maatregelen in de Fontein kon deze demonstratie doorgang vinden.
Het was een geslaagde avond, vol van inspiratie voor de bezoekers.
Op 11 oktober Wim Paul v.d. Ploeg uitgenodigd voor zijn lezing. Bij deze avond waren weinig bezoekers aanwezig. Jammer, maar wellicht werden de mensen toch tegengehouden door het virus.
Het was de bedoeling dat in november Marie José Meertens haar lezing zou komen houden over het maken van jam met vruchten uit eigen tuin.
Helaas moesten wij deze lezing i.v.m. strengere RIVM maatregelen afgelasten en doorschuiven naar 2022.
In september en oktober hebben we kennisgemaakt met 2 nieuwe bestuursleden. Het lijkt erop dat zij bij de volgende jaarvergadering aangesteld kunnen worden.
Wij zijn hier erg blij mee.

De bollenmand maken kon dit jaar ook nog niet als workshop plaatsvinden. Vorig jaar was het verkopen van de pakketten een groot succes.
Bollenmand weer net als vorig jaar in pakketten verkocht, wat mede door de goede organisatie door Tjitske, Johan Bergsma en Alida weer voortreffelijk verliep.

“Fryslân iepenet syn túnen” werd dit jaar wel georganiseerd.
Van afdeling Leeuwarden hebben 6 tuineigenaren meegedaan. Ze hebben allemaal veel bezoekers gehad en bij evaluatie met de commissie die naderhand plaats vond, hebben een aantal zich weer aangemeld voor 2022.

De bloemschikcursus kon in oktober en november wel doorgaan.

In december is er naar alle Groei & Bloei leden een kerstkaart/nieuwsbrief gestuurd. Naast de beste wensen voor het nieuwe jaar ook een recept voor jam van Marie Meertens vermeld. Wellicht hebben een aantal leden dit uitgeprobeerd.