Leeuwarden

Excursie 27 mei Noordoostpolder

We verzamelen bij MacDonalds Goutum om 9.00 uur, vertrek om 9.15 uur.

Om ongeveer 10.00 uur arriveren we in:
Ellen’s Tuin
Het Waterland 56
8302 XD Emmeloord

Kosten: 3 euro, inclusief koffie/thee met versgebakken taart.

www.ellenstuin.nl

Een kleine tuin van 450m2 bij een twee onder een kap woning. De voor- en zijtuin zijn voornamelijk groen, met geel en witte beplanting, de achtertuin is een complete verrassing. Hier kijkt men uit op een 'berg', een geluidswal. Deze is weelderig met bloemen en bloeiende struiken begroeid en via smalle trapjes te beklimmen.
Overal staan deels zelfgekweekte planten en midden in de tuin is een kleine vijver met gras.

Als we hier uitgekeken zijn, rijden we door naar Grimme Groencentrum, Kalenbergerweg 11-1 8315 PD in Luttelgeest. Daartegenover ligt kwekerij Flevo siergras. Hier kunnen we lekker even rondwandelen en ons broodje eten. Om ongeveer kwart voor 2 moeten we weer in auto zitten voor de volgende tuin.

Het Zwaluwhuis
Zwijnsweg 31
Ens

Kosten: 5 euro, inclusief koffie/thee met lekkernij en rondleiding

www.hetzwaluwhuis.nl

Vanaf 14.00 uur:

De tuin, gelegen op 5 km. afstand van het dorp Ens in de Noordoostpolder, heeft een ruimtelijke en evenwichtige vormgeving met verrassende  zichtlijnen.  Eén zichtlijn loopt  door De Deel waar boerenzwaluwen nestelen en waaraan de naam van de tuin ontleend is. Prachtige borders met een variatie aan beplanting zoals veel grassen en prairieplanten en borders met harmonieuze plantencombinaties zijn kleurrijk en smaakvol. Het grote gazon en de beukenblokken vormen ideale rustpunten. En er is nog veel meer te zien!
Als we hier uitgekeken zijn, rijden we in ongeveer 50 minuten weer naar huis.

Opgave voor 20 mei: Tjitske ten Broek ttenbroek(at)gmail.com onder vermelding of je mee wil rijden of zelf de beschikking hebt over een auto. Onderling worden brandstofkosten afgerekend (totale afstand 175 kilometer, vanaf Goutum).