Leeuwarden

Tuinexcursie naar Tunwille in Warfstermolen en De Kruidhof in Buitenpost

Op 19 juli

Tuinexcursie naar Tunwille in Warfstermolen en De Kruidhof in Buitenpost.

Om kwart over 12 verzamelen we bij carpoolplek Het Kalverdijkje in Leeuwarden. Om ongeveer half 1 vertrekken we richting Tunwille De Warf 1, 9852 TK in Warfstermolen. We worden verwacht om 13.00 uur.

Tunwille: Rondom ons woonboerderijtje zijn borders op kleur aangelegd. Vaste planten, eenjarigen, struiken en heggen van haagbeuk zorgen samen voor een aanstekelijk geheel. De groentetuin bestaat uit elf vierkante meter bakken. Van de kas wordt volop gebruikt gemaakt. Na het zaaien van eenjarigen wordt deze gebruikt voor o.a. tomaten, komkommers en paprika’s.

De fruitbomen zorgen jaarlijks voor een flinke oogst. Voor een klein bedrag kunnen er vaste planten, eenjarigen en kruiden gekocht worden. In de schuur kan een kopje thee of koffie gezet worden. In de tuin zijn diverse zithoekjes, maar ook in de authentieke schuur is het goed toeven. Veel bezoekers en voorbijgangers maken hier dankbaar gebruik van. Tot slot is er een minibieb met tuintijdschriften en tuinzaden.

We krijgen koffie/thee en een rondleiding. Entree is een gift, maar ons voorstel is 3 euro p.p.

Om 15.00 uur vertrekken we naar De Kruidhof, Schoolstraat 29b in Buitenpost. De entree is 7,50 euro. In de Groei en Bloei kortingsgids zit een bon, hiermee krijg je korting, neem deze dus mee. In De Kruidhof vind je 17 thematuinen op zo'n 4 hectare. Genoeg te zien dus! Hier een drankje nemen is voor eigen rekening. Als we hier uitgekeken zijn, vertrekken we weer richting huis.

Opgeven voor 12 juli bij Sjoerdtje Quarre, s.quarre53(at)gmail.com

Brandstofkosten afrekenen met de chauffeur.